Elkészítés: Az almát hámozzuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vékonyra szeleteljük fel. A zsemlét szintén vékonyra szeleteljük fel. A sütőformát kenjük ki a vajjal, majd rakjuk ki a felszeletelt zsemlével.
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és a késhegynyi szódabikarbónával. Kb. a felét öntsük a zsemleszeletek tetejére, majd rakjuk ki a felszeletelt almával (én két sor almát pakoltam rá), végül a mazsolát szórjuk az alma tetejére, majd öntsük rá, és terítsük el rajta a maradék cukros tojást.
A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd kanalazzuk a tetejére.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. Amikor a tetején a hab már kezd szép színt kapni, takarjuk le egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon.
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.