Elkészítés: A lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral, az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citromlével alaposan és gyorsan
összegyúrjuk /elég vajas és kissé morzsálódó tészta/.
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, tésztát belenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 80%-os állapotig sütjük, mely állapotban a teteje még lágyabb. A sütőből kivéve megkenjük pikáns lekvárral, megszórjuk búzacsírával majd a magvazott friss meggyszemekkel, és kissé belenyomkodjuk. Rátesszük az időközben elkészített habot, és
készre sütjük.
A megsült sütit hurkapálcikával több helyen átszúrjuk, és ezekbe a nyílásokba meggylét vagy meggylikőrt csepegtetünk, ekkor a tészta
márványos lesz. A hab kívül ropogós, törékeny, belül lágy lesz. Tálalás előtt szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.