A hozzávalókból a legjobban bevált módszerünkkel kelt tésztát gyúrunk.
A lisztnek nagyjából az 1/3-át félreteszem, csak a 2/3-ával dolgozom egy ideig. A 2/3 mennyiségű liszthez alaposan hozzákeverem a sót, majd mélyedést vájok a közepébe, abba szórom az élesztőt, arra jön a méz, valamint úgy fél deci langyos víz. Az ujjammal kicsit megkavarom a vizes részt, majd konyharuhával letakarom, langyos helyen hagyom, hogy felfusson az élesztő.
Amikor az élesztő felfutott, hozzákeverem a magokat, a korpát, és még annyi vizet, hogy dagasztható, lágy tésztát kapjak. Alaposan összedolgozom, a fakanállal az edény falához „veregetem”, vagyis dagasztom a lágy tésztát, hogy hólyagosodjon, majd ismét letakarom, és várom, hogy kétszeresére keljen a tészta.
Amikor ez is megvan, hozzáöntöm az olajat, azzal is dagasztom, majd hozzágyúrom a többi lisztet, hogy kemény, nyújtható tésztát kapjak. Ezzel is hagyom kelni egy kicsit, majd úgy 1,5-2 centisre kinyújtom, sütőpapíros tepsibe teszem, és 60 fokon kelesztem még 15-20 percig (ha dupla olyan vastag, mint volt, akkor jó). Ezután felveszem a hőt 180 fokra, és így sütöm még 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy jó-e, mielőtt kivenném. Rácson hagyom kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.