Elkészítés: A szalonnát felvágjuk vékonyabb darabokra, kiolvasztjuk serpenyőben, a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Beletesszük a kockára vágott húst, kevergetve jól átsütjük, míg egy kissé kérget nem kap a hús. Ezután felöntjük vízzel, belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, a piros aranyat, a marhahúsleves kockát, fűszerezzük, sózzuk. A paprikát és a paradicsomot is hozzátesszük. Fedő alatt sütjük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk.
Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb hasábokra vágjuk.
Amikor majdnem megfőtt a pörköltünk, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, megszórjuk pirospaprikával (csípős paprikát is tehetünk rá), hozzáöntjük a vörösbort, felöntjük vízzel, amikor felforrt, beletesszük a burgonyát, és kis lángon, fedő alatt készre főzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.