A tojásokat egy mélyebb keverőtálba ütjük, a fűszerekkel simára keverjük, majd hozzáadjuk a szódavizet és a tejet. Ezután apránként belekeverjük a lisztet és végül az olajat. Az így elkészült tésztát palacsintasütőben kisütjük.
A töltelékhez a túrót egy kisebb keverőtálba tesszük, a tejföllel könnyen kenhető állagúra keverjük. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával és fokhagymagranulátummal.
A hagymát és a kolbászt apró darabokra szeleteljük. A szalonnaszeletekből négyet egészben hagyunk, kissé bevagdossuk, hogy jobban átsüljön, a maradék szalonnát pedig felkockázzuk. Egy kisebb serpenyőben először a négy szelet szalonnát pirítjuk meg. Ezután megsütjük a szalonnacsíkokat és utána a kolbászt is. Ha túl sok zsír olvadt ki belőlük, abból nyugodtan csepegtethetünk a túróba, de annyi maradjon a serpenyőben, hogy a hagymát is meg tudjuk pirítani benne.
A hagyma háromnegyedét a túrókrémhez keverjük, majd a krémet kétfelé osztjuk. Az egyik félhez hozzákeverjük a sült kolbász felét.
A maradék hagymát félretesszük a sült kolbászdarabkák másik felével és a felcsíkozott szalonnadarabokkal együtt. Ezeket konyhai aprító, vagy turmix géppel pépes állagúra keverjük, majd egy kisebb serpenyőbe tesszük és a főző tejszínnel összeforraljuk. Az így elkészített öntetet még ízlés szerint ízesíthetjük.
Egy darab palacsintát megtöltünk a kolbász nélküli túrókrémmel majd egy szelet sült szalonnát teszünk vízszintesen a közepébe és feltekerjük. Ezt a palacsintát beletekerjük egy kolbászos túrókrémmel megkent palacsintába. Így összesen négy nagy palacsintát kapunk a végére, melyeket az öntettel tálalunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.