Elkészítés: A tojást megfőzzük, megpucoljuk, kettévágjuk. A sárgáját kiszedjük, villával összetörjük, amiből egy keveset hagyunk a díszítéshez. A nagyobb rész sárgáját összekeverjük a főtt, darált csirkemájjal vagy a májkrémmel, sóval, borssal, mustárral, a 3 dkg vajjal. A tojásokat ezzel a masszával egyenként megtöltjük.
A tartármártáshoz a 2 tojássárgáját 2 kanál olajjal sűrűre keverjük. Csipet sót adunk hozzá, majd ízlés szerint fehérborsot és 2 kanál mustárt. Jól kikeverjük 2 kanál porcukorral, 2 dl tejföllel és 1 dl fehérborral vagy 2 kanál citromlével, és fél órára hűtőbe tesszük.
Jénai tálba sorba rakjuk a töltött tojásokat. a tármártással leöntjük úgy, hogy a tojások tetejét ne kenjük össze.
Az összetört, félretett tojássárgájával díszítjük, a mártásra és a kiálló tojásokra szórva. A tojások tetejére pici pirosaranyat is nyomhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.