A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megtisztítjuk és összetörjük, mintha pürét készítenénk.
Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojásokat, sózzuk és lassanként a lisztet is beledolgozzuk.
Összegyúrjuk, és ha túl lágynak tűnik a tészta, akkor még keverünk hozzá egy kevés lisztet. A tésztának nem kell túl keménynek lennie.
Lisztezett kézzel 1-2 cm nagyságú darabokat a sodrunk a tésztából a kezünkkel. Forró, sós vízben kifőzzük, majd amikor a nudli feljön a víz tetejére, el is készült.
Leszűrjük, hideg vizet engedünk rá és lecsöpögtetjük, majd pár csepp olajat eloszlatunk rajta, hogy ne ragadjon össze.
A mákot a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, tálaláskor megszórjuk vele a nudlit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.