Elkészítés: Először a máktölteléket készítsük el. A citromlé kivételével öntsük egy nem tapadós lábosba a hozzávalókat, keverjük össze, majd közepes lángon tegyük fel főni. Kb. 5 percig főzzük – picit hígabb legyen, mint a bejglitöltelék. A tűzről lehúzva öntsük bele a citromlevet, keverjük át, s lefedve tegyük félre.
A piskótához öntsük egy mély tálba a fehérjét, egy másikba a sárgáját. A fehérjéket csipetnyi sóval verjük lágyan habosra. Ezután kanalanként szórjuk rá a 6 evőkanálnyi cukrot, a vaníliás cukrot, majd verjük kemény habbá. Öntsük a habra a tojássárgákat, óvatosan forgassuk át, majd magasról, apránként szórjuk a masszára az előzőleg jól elkevert liszt-keményítő-sütőpor triászt. Végül az egészet rövid ideig, lassan forgatva jóállagosítsuk.
Ezután öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt, 40x40 cm-es, alacsony falú gáztepsibe. Süteményeslapáttal egyenletes vastagon terítsük el benne, majd a 180 fokra előfűtött sütő felső rácsára téve búcsúzzunk el tőle mintegy 20 percre. Amíg sül, kiterítve szórjunk meg liszttel egy tiszta konyharuhát – erre fogjuk ráborítani a piskótát.
Az aranysárgára sült piskótát ügyesen fordítsuk rá a textíliára, majd húzzuk le a sütőpapírt. Még forrón, de ne túl szorosan tekerjük fel hosszabbik oldala mentén a konyharuhával, és kihűlésig hagyjuk benne.
A lapjára kitekert piskótára – a szélein 1-1 cm-es sávot szabadon hagyva - egyenletesen kenjük rá a máktölteléket. A kenést követően ismét tekerjük fel a konyharuhával a piskótát. Akkor a legfinomabb, ha néhány óráig állni hagyjuk. Szeletelve, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk. A fel nem vágott tekercsdarabot fogyasztásig csomagoljuk fóliába vagy alufóliába.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.