Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A töltelékhez a 3 tojássárgát a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a mákot, a tejfölt, összekeverjük.
A tésztát lisztezett deszkán 1 centi vastagra kinyújtjuk, majd késsel 1 centis csíkokat vágunk. Bő forró vízbe kevés olajat öntünk, majd a metélteket kifőzzük, amikor feljöttek a felszínre, leszűrjük, összeforgatjuk a mákos krémmel. A tojásfehérjét 2 evőkanál porcukorral és pár csepp citromlével felverjük, és a mákos metélttel óvatosan összeforgatjuk.
Kikent sütőtálba öntjük, és 160 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.