Szitáljuk át a lisztet. Nyomjunk a közepébe egy mélyedést, és morzsoljuk bele az élesztőt. Adjunk hozzá 1 tk cukrot és 5-6 ek langyos tejet, majd hagyjuk felfutni. Ezután dolgozzuk össze a maradék cukorral és tejjel, valamint 1 db tojással, egy csipet sóval és a vajjal. Letakarva pihentessük a tésztát meleg helyen kb. 40 percig.
Állandó kevergetés mellett főzzük fel a mákot a tejjel, a cukorral és a vajjal. Ha kihűlt ,adjuk hozzá a fahéjat, a rumot és a szilvalekvárt.
A tésztát nyújtsuk kb. 1 cm vastagra, téglalap alakúra, egyenletesen kenjük meg a mákos töltelékkel, majd tekerjük fel, és vágjuk 12 darabra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és tegyük bele a csigákat szorosan egymás mellé. Kenjük meg a tetejüket olvasztott vajjal és a maradék felvert tojással. Helyezzünk minden csiga közepére néhány szilvadarabot, és pihentessük még 15 percig. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig. Ha kihűlt, porcukorral díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.