Előkészítés: A lisztet tálba szórjuk, közepébe mélyedést formálunk. Az élesztőt elkeverjük 1 teáskanál cukorral, fél dl langyos tejjel, és amikor elolvadt a cukor, a mélyedésbe öntjük. Behintjük pici liszttel, és kb. 15 percig pihentetjük.
Elkészítés: Amikor kirepedezik az élesztőre szórt liszt, hozzáadjuk a cukrot, a lágy vajat, az áttört túrót, tojást, egy csipet sót, a citromhéjat, és a maradék langyos tejjel jól kidolgozzuk. Letakarva 30 percen át pihentetjük. Amíg kel a tészta, elkészíthetjük a krémet. A málnát megtisztítjuk, megszórjuk a cukorral, és 10-15 percen át pihentetjük. Kemény habbá verjük a tejszínt, majd belekeverjük a lecsepegtetett málna felét, és a habfixálót. A visszamaradt málnát botmixerrel összetörjük, és a levébe visszatesszük, ezt adjuk majd a fánkok mellé öntetnek. Palacsintasütőben olajat (vajat) melegítünk, evőkanállal 2-3 tésztakupacot teszünk rá, és kíméletesen megsütjük mindkét oldalát. Amikor megsült, papírszalvétára tesszük. Ugyanígy megsütjük a maradék tésztát is. Az elkészült fánkok felét tálra tesszük, kanállal ránekünk a málnakrémből, majd arra ismét fánkot ültetünk. Ha kimaradt krém, akkor a tetejüket is megdíszíthetjük. Az öntettel körbelocsoljuk, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 darab: 245 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.