Elkészítés:
1. Az omlós tésztalaphoz az apróra feldarabolt vajat vagy margarint a porcukorral és az átszitált liszttel összegyúrjuk. Folpackba csomagolva, 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
2. A piskótához a tojások fehérjét az apránként hozzáadott cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a sárgáját, majd beleforgatjuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegítet sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 15 percig sütjük. A sütőből kivéve sütőpapírra borítjuk. A tészta aljáról a papírt lehúzzuk, és a piskótát nedves konyharuhával letakarjuk.
3. Az omlós tésztát liszttel meghintett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és 26 cm átmérőjű kerek lapot vágunk ki belőle. A maradékot összegyúrjuk, kinyújtjuk, és virágokat szúrunk ki belőle. A tortalapot és a virágokat sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és a tortalapot villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. 10 percig sütjük.
4. A zselatint beáztatjuk. Közben 4 dl tejszínt a cukorral kemény habbá verünk. Belevegyítjük a feloldott zselatint, és óvatosan beleforgatjuk a málnát. A piskótára simítjuk, és hosszában hat, egyforma széles csíkokra vágjuk.
5. Az omlós tortalapot és a virágokat a meglangyosított málnalekvárral megkenjük. Az egyik piskótacsíkot feltekerjük, és a tekercset a lekváros tortalap közepére állítjuk. A többi megkent csíkot óvatosan köréje tekerjük, majd karimát pattintunk köréje. A tortát kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk.
6. A maradék tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá felverjük. A karimát eltávolítjuk, majd a csavart tortát a tejszínhabbal bevonjuk. Végül tetszés szerint marcipánvirágokkal és málnaszemekkel, málnalekváros tésztavirágokkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.