Előkészítés: A cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk. A vágott mandulát zsiradék nélkül világosra pirítjuk egy serpenyőben. Tányérra borítjuk.
Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrozott narancs- és citromhéjat, a reszelt citromhéjat, a fahéjat, a szegfűszeget. A lisztet elkeverjük a mandulával, és a masszába dogozzuk. (Sűrű, nem folyós masszát kapunk.) A tésztát éjszakára betesszük a hűtőbe. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát kb. 1 cm vastagon ostyákra simítjuk/halmozzuk, és a sütőben kb. 10-12 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A csokoládét a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük, azaz láboskába tördeljük, és gőzfürdőben felolvasztjuk. Megkenjük vele a süteményeket, mindegyiket fél-fél mandulaszemmel díszítjük, és hagyjuk megszáradni.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 darab: 161 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.