Előkészítés: A cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk. A vágott mandulát zsiradék nélkül világosra pirítjuk egy serpenyőben. Tányérra borítjuk.
Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrozott narancs- és citromhéjat, a reszelt citromhéjat, a fahéjat, a szegfűszeget. A lisztet elkeverjük a mandulával, és a masszába dogozzuk. (Sűrű, nem folyós masszát kapunk.) A tésztát éjszakára betesszük a hűtőbe. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát kb. 1 cm vastagon ostyákra simítjuk/halmozzuk, és a sütőben kb. 10-12 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A csokoládét a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük, azaz láboskába tördeljük, és gőzfürdőben felolvasztjuk. Megkenjük vele a süteményeket, mindegyiket fél-fél mandulaszemmel díszítjük, és hagyjuk megszáradni.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 darab: 161 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.