Elkészítés: A habhoz a csokoládét a gorgonzolával felolvasztjuk. A tejszínt óvatosan, nem túl keményre felverjük. A tojás sárgáját a mézzel felverjük, majd hozzáöntjük a csokoládét, és belekeverjük a felvert tejszínt. Hűtőben 1-2 órát hűlni hagyjuk.
A tészta hozzávalóit (liszt, vaj, porcukor, vaníliás cukor, reszelt citrom, tojás, csipet só) egy tálban összedolgozzuk gyors mozdulatokkal, majd hűtőbe tesszük 30 percet pihenni.
A töltelékhez a cukrot, a tojássárgájával és darált mandulával összekeverjük.
A tésztát a hűtőből kivéve piteformákba nyomkodjuk úgy, hogy legyen szép pereme is. Elősütjük 185°C-on 6-7 perc alatt, majd belekanalazzuk a mandulás krémet, a tetejére egy vágott felével felfelé néző fél fügét helyezünk, kevés cukorral megszórjuk, majd visszatesszük a sütőbe további 12 percre.
A langyosra hűlt fügekosárkákat a hideg csokis-gorgonzolás habbal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.