Előkészítés: A paradicsomot megmossuk, gerezdekre vágjuk. A pórét megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A halat leöblítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és a pórét 5 percig pároljuk benne. Sóval, borssal fűszerezzük. A paradicsommal együtt tűzálló tál aljára simítjuk. A halat megszórjuk sóval, borssal, és a póréágyra fektetjük. Az articsókákat kettévágjuk, a halra rakosgatjuk. A citrom levét kinyomjuk, és összekeverjük a mandulával és a cukorral. Az egészet az articsókára öntjük-szórjuk. A sütő középső rácsán kb. 20 percig sütjük. Felkapcsolunk 220 fokra (gázsütő 4. fokozat), és kb. 5 perc alatt megpirítjuk a mandulát. Rizst vagy bagettet kínáljunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.