Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Káposztás tészta egyszerűen
Finomfőzelék
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rakott zöldbab darált hússal
Kínai szezámmagos csirke
Hagymás rostélyos
Klasszikus kuglóf
Babgulyás
Mézes-mustáros csirkemell
Csupacsokis brownie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Farsangi szalagos fánk
Mandulás-meggyes csokitorta recept
recept
Mester

Mandulás-meggyes csokitorta

90 perc
0 adag
Megfizethető
4
2009. 12. 03.

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk (a sárgáját nagyobb edénybe tesszük), a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, habverővel kb. 8-10 perc alatt felverjük, kb. a 4. percnél hozzáöntjük a vizet. A liszteket, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban, majd kb. a felét hozzáadjuk a sárgájához, lassan elkeverjük a habverővel, végül hozzáadjuk a maradék lisztkeveréket, csomómentesre elkeverjük. Ha szükséges, akkor még mehet hozzá 1 dl víz, ha nagyon kemény a massza. A tojásfehérjét a habverő legnagyobb fokán kemény habbá verjük, majd lassan, fakanállal összevegyítjük a tésztával, vigyázva arra, hogy ne törjük a habot nagyon össze. A kívánt tortaformának az alját kivajazzuk, sütőpapírt vágunk a forma aljára, majd belerakjuk a papírt. Beleöntjük a formába a masszát, szép simára eligazgatjuk a tetejét. Előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből, 20 percig hűlni hagyjuk, majd körbevágjuk a széleinél, ráborítjuk egy tálcára és félbevágjuk.

A krémhez a pudingport összekeverjük a liszttel, a cukorral és a kakaóval, majd elkeverjük kevés tejjel, majd a maradék tejjel megfőzzük, mint a pudingot szoktuk. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a csokidarabokat és a rumot, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt a krém, a margarint beledaraboljuk (célszerű a margarint már legalább 5 órával előtte kivenni a hűtőből, hogy puha legyen) a krémbe, majd habverővel habosra, krémesre keverjük. A mandulaaromát ráöntjük a meggyre, állni hagyjuk (az sem baj, ha előtte este már elkészítjük), majd hozzákeverjük a kémhez. Miután kész a krém, mélyhűtőbe tesszük, hogy megdermedjen (kb. 30 percre).

A piskóta tetejét levesszük, az alsó részre ráhalmozzuk, az összes krémet, szétterítjük a piskótán, hogy egyenletes és sima legyen. Rátesszük a tetejét. A tortát marcipánnal bevonjuk és díszítjük.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Jáger Zsuzsa küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4 / 5

7 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.01.04.

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.12.29.

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2024.12.28.

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.12.24.

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.12.23.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.