Előkészítés: A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, alaposan összedolgozzuk a lágy vajjal, a cukorral, egy csipet sóval, az élesztős tejjel és a tojással. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
Elkészítés: A barackot és a pisztáciát külön-külön apróra vágjuk. A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, a masszát kettéosztjuk. Az egyik felet összekeverjük a barackkal, a másikat a pisztáciával. Mindkettőből külön-külön egy kb. 30 cm hosszú rudat sodrunk. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, és egy kb. 32 x 25 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. Mindkét marcipánrudat a 32 cm-os oldallal párhuzamosan a tészta közepére fektetjük. A két oldalról – harmadolva a tésztát – felhajtjuk a tésztaszéleket, és kaláccsá formázzuk. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, és belefektetjük a kalácsot. Még 30 percig pihentetjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A vajat a kenéshez megolvasztjuk, és a felével megkenjük a tészta tetejét. A sütőben kb. 50 percig sütjük. Kivesszük, és még forrón megkenjük a maradék vajjal, azonnal megszórjuk a porcukorral. Szeletelve kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 380 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.