Előkészítés: A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, alaposan összedolgozzuk a lágy vajjal, a cukorral, egy csipet sóval, az élesztős tejjel és a tojással. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
Elkészítés: A barackot és a pisztáciát külön-külön apróra vágjuk. A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, a masszát kettéosztjuk. Az egyik felet összekeverjük a barackkal, a másikat a pisztáciával. Mindkettőből külön-külön egy kb. 30 cm hosszú rudat sodrunk. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, és egy kb. 32 x 25 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. Mindkét marcipánrudat a 32 cm-os oldallal párhuzamosan a tészta közepére fektetjük. A két oldalról – harmadolva a tésztát – felhajtjuk a tésztaszéleket, és kaláccsá formázzuk. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, és belefektetjük a kalácsot. Még 30 percig pihentetjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A vajat a kenéshez megolvasztjuk, és a felével megkenjük a tészta tetejét. A sütőben kb. 50 percig sütjük. Kivesszük, és még forrón megkenjük a maradék vajjal, azonnal megszórjuk a porcukorral. Szeletelve kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 380 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.