A rizst négy dl sós vízben megfőzzük. Míg fő, vékony csíkokra metéljük a húst. A megtisztított fokhagymát finomra aprítjuk, a petrezselymet apróra vágjuk. Az olajat wokban vagy serpenyőben felhevítjük, s a húst adagonként kissé megpirítjuk benne. Lapátkanállal kivesszük, s tálba téve melegen tartjuk.
A szójaszószt és a rizsbort a fokhagymával egy kis pecsenyelével felforraljuk, az így kapott mártást ráöntjük a tálban lévő húsra, amit megszórunk a petrezselyem felével, a másik felét a vajjal együtt elkeverjük a rizzsel.
A rizst tovább finomíthatjuk: kevés olajat felforrósítunk wokban vagy serpenyőben, tálban felütünk és elkeverünk két tojást, egy percig sütjük a forró olajban, akkor hozzáadjuk a rizst, s addig kevergetjük, amíg puha és meleg nem lesz.
Jól illik a szójamártásos marhahúshoz.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.