Előkészítés: A mazsolát fél órára langyos vízbe beáztatjuk, utána jól lecsepegtetjük.
Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és megszórjuk 1 teáskanál cukorral. A tej negyedét az élesztőre öntjük, és egy villával a mélyedésben összekeverjük. A tetejére kevés lisztet szórunk, és lefedve, meleg helyen kb. 15 percig állni hagyjuk. A lisztre öntjük a maradék tejet, cukrot, egy csipet sót, a tojásokat, a fahéjat, és alaposan összedolgozzuk. Végül a mazsolát és a lágy vajat is hozzáadjuk. A kézi robotgép dagasztóspiráljával addig keverjük, amíg a tészta hólyagos lesz, és elválik az edény falától. Kivajazunk egy tepsit, rátesszük a kapcsos tortaforma oldalát (az alját nem!), és a közepébe ültetjük a tésztát. Tetejét megkenjük a tojássárgájával, keresztben késsel bevágjuk, és lefedve még 1-2 órát pihentetjük. A sütőt 200ºC-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A cipót kb. 1 órát sütjük. Kívül jó ropogós legyen, de a belseje maradjon puha.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.