Előkészítés: A mazsolát fél órára langyos vízbe beáztatjuk, utána jól lecsepegtetjük.
Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és megszórjuk 1 teáskanál cukorral. A tej negyedét az élesztőre öntjük, és egy villával a mélyedésben összekeverjük. A tetejére kevés lisztet szórunk, és lefedve, meleg helyen kb. 15 percig állni hagyjuk. A lisztre öntjük a maradék tejet, cukrot, egy csipet sót, a tojásokat, a fahéjat, és alaposan összedolgozzuk. Végül a mazsolát és a lágy vajat is hozzáadjuk. A kézi robotgép dagasztóspiráljával addig keverjük, amíg a tészta hólyagos lesz, és elválik az edény falától. Kivajazunk egy tepsit, rátesszük a kapcsos tortaforma oldalát (az alját nem!), és a közepébe ültetjük a tésztát. Tetejét megkenjük a tojássárgájával, keresztben késsel bevágjuk, és lefedve még 1-2 órát pihentetjük. A sütőt 200ºC-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A cipót kb. 1 órát sütjük. Kívül jó ropogós legyen, de a belseje maradjon puha.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.