A tészta összes hozzávalóját (a lisztet, a porcukrot, a vajat, sót és a két tojást) öntsük ki egy gyúródeszkára, és pár percig hagyjuk állni.
Ez alatt az idő alatt egyforma, szoba-hőmérsékletű lesz az összes hozzávaló. Egy kis tálkában keverjük össze a tejet egy evőkanál liszttel, egy evőkanálnyi cukorral, majd adjuk hozzá az elmorzsolt élesztőt. Tegyük meleg helyre, és hagyjuk megkelni. A megkelt élesztőt keverjük össze a maradék átszitált liszttel, a tojással, a megolvasztott vajjal és egy csipetnyi sóval.
Dolgozzuk össze az alapanyagokat, takarjuk le és tegyük félre kelni kb. 45 percre. Közben készítsük el a tölteléket: a megdarált mákot keverjük össze a cukorral, öntsük le forró tejjel, majd hagyjuk kicsit állni.
Ha a mák kihűlt, keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a fahéjat és a rumba áztatott mazsolát. A megkelt tésztát gyúrjuk át újra, majd a kilisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki.
A mákos tölteléket kenjük a tésztára, óvatosan tekerjük fel és még kb. 20 percig pihentessük. A mákos tekercset előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük kb. 50 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.