Elkészítés: A tésztához a lisztet összedolgozzuk a sütőporral, a cukorral, a margarinnal, a tojással, cipóvá formázzuk, 30 percre betesszük a hűtőbe.
A töltelékhez a margarint megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, 1 tojássárgáját félreteszünk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A túrót áttörjük, a vaníliarudat kettéhasítjuk, pépjét kikaparjuk. A túrót simára keverjük a cukorral, a vaníliával, a pudingporral, a maradék 3 tojássárgájával, a margarinnal, és végül a mazsolát is beleforgatjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kikenünk és kilisztezünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tésztát körré nyújtjuk, a formába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Belesimítjuk a túrós tölteléket. A mázhoz a félretett tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, a cukorral, és a tortára kenjük.
A sütőben kb. 55 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Gyümölccsel és tejszínhabbal díszítve is tálalhatjuk. Csak hidegen szeleteljük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.