Elkészítés: A csirkemellet sós vízben, kevés szemes borssal megfőzzük. A léből a ragu főzéséhez is használhatunk, de levest is készíthetünk belőle.
A hozzávalókat feldaraboljuk. A répát karikára, a hagymát szeletekre, a paprikát csíkokra, az olajbogyót félbe, a gombát szép szeletekre vágjuk. A paradicsomot néhány percre forró vízbe mártjuk, majd meghámozzuk.
Forró serpenyőben, olívaolajon a sárgarépát, a hagymát, a szétnyomott fokhagymát és a szardellát, a hámozott paradicsomot szétnyomkodva megpároljuk. A csirke alapléből öntünk rá, de ezt vízzel is helyettesíthetjük.
15 perc párolás után beletesszük az olajbogyót, a csíkozott színes paprikát, az aszalt paradicsomot, kevés balzsamecetet, frissen őrölt borsot, a sűrített paradicsomot, a tépkedett vagy nagyobbra szelt zöldfűszereket, a szeletelt gombát és a csíkokra vágott almát is. Rövid párolás után kerül hozzá a csíkokra vágott, előfőtt csirkemell is.
Olaszos tésztán tálaljuk. Parmezánt vagy mozzarellát is tehetünk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.