Elkészítés: A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt. Egy tálba rakjuk a lisztet, 2 tojást, a kefirt, az olajat és egy csipet sót. Én a medvehagymát is ekkor rakom bele apróra összevágva. (Merészeknek javaslat: pici kockákra vágott szalonna enyhén megpirítva...) Ráöntjük az élesztős tejet, és jól összegyúrjuk, ütögetjük. Keleszteni nem kell, kb. fél cm vastagra nyújtjuk.
A margarint kissé meglágyítjuk (én mikróban szoktam, 200 fokon 1,5 percig) és beletesszük a sót. Ezzel a keverékkel megkenjük a kinyújtott tésztát. Háromszögeket vágunk belöle (kicsiket is, nagyokat is csinálhatunk), és a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük.
Olajozott tepsibe fektetjük őket, megkenjük tojással, és tetszés szerint megszórjuk magokkal (lenmag, szezámmag, köménymag). 200 fokon, hagyományos sütő esetén a felső rácson pirulásig sütjük (kb. fél óra).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.