Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóval, amit előtte átszitáltunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a cukrot. Egymás után hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját, végül a lisztkeveréket is beleforgatjuk. Kikent, lisztezett tortaformában sütünk belőle 2 lapot.
A krémhez a tejet a krémporral és ízlés szerint porcukorral kikeverjük, beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
A meggyet kimagozzuk, a banánt félbevágjuk vagy felkarikázzuk. A tortabevonót gőz felett olajban felolvasztjuk.
A tortalapot visszarakjuk a tortaformába. A krém harmadát rákenjük, erre tesszük a banánt, majd a meggyet, és meglocsoljuk a tortabevonóval. 20 percig hűtőbe tesszük, hogy a csoki teljesen megdermedjen. Krémmel megkenjük újra, de maradjon a tetejére is egy kevés. Rátesszük a másik tortalapot, és a tortát bevonjuk a maradék krémmel. 1 órára a hűtőbe tesszük, majd ízlés szerint díszítjük a tetejét. Én mandulaforgáccsal, tejszínhabbal és marcipánnal díszítettem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.