Elkészítés: A vajat habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A cukrot beleszórjuk, habverővel intenzíven keverjük, amíg kifehéredik, és a cukor is elolvad. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Az előzőekhez adjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is vigyázva beleforgatjuk, nehogy összetörjük! A tésztát megfelezzük, a darált diót az egyik részbe beleforgatjuk.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és a 2 masszát felváltva belekanalazzuk. A meggyet kimagozzuk, a tészta tetejére rakosgatjuk, kicsit bele is nyomkodjuk. A vaníliás cukorral behintjük, aztán előmelegített sütőben, közepes lángon 15 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.