A kókuszzsírt, a tojást, a nádcukrot és a citromhéjat jól kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejben elkevert karobot, majd a kidolgozott tésztához adjuk, végül belekeverjük a lisztes szódabikarbónát, és az egészet szép simára kidolgozzuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A kimagozott meggy felét a tésztához keverjük, majd a tésztát a tepsibe öntjük, és kb. 30 percig sütjük (ez sütőnként változó, tűpróba szükséges).
Amikor kisült, lezárt kikapcsoljuk a sütőt, és nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni a süteményünket.
Langyosan félbevágjuk, és mind a két lap belső oldalát megkenjük meggylekvárral. Ezután az alsó lap lekváros felére Nutella-réteget kenünk, és a maradék meggyet a kakaós Nutellába egyenletesen elosztva végigrakjuk. Végül rátesszük a tészta felső rétegét és egy picit megnyomkodjuk, hogy összetapadjon.
Megjegyzés
Ízre hasonlít a Fekete-erdő tortához, de elkészítése sokkal egyszerűbb, és mindig sikert arat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.