Elkészítés: A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral, és állni hagyjuk.
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható, de nem túl puha tésztát kapjunk.
A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk /24x30-as tepsit használtam/. Az egyik lapot a tepsibe simítjuk, megszórjuk búzadarával, majd ráterítjük a kinyomkodott meggyet. Ismét búzadarát szórunk rá, betakarjuk a második lappal, kicsit megnyomkodjuk a széleit. Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk.
Sütőben közepes lángon /150-160 fok/ megsütjük kb. 35-40 perc alatt. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.