Elkészítés: Először beáztatom együtt a borsót és az árpagyöngyöt 3-4 órára, majd leszűröm és átmosom folyó vízzel.
Közben közepes edényben odateszek egy kis olívaolajat, és rögtön az elején beleteszem a babérlevelet és a római köményt, hogy megpiruljon. Közben forralok kb. 1 liter vizet. Amikor már érezni az illatát, az apróra vágott hagyma következik. Mikor kicsit megpuhult, jöhet a só, majd amikor teljesen megpuhult, az apróra vágott fokhagyma és a szintén apróra vágott csili következik. Mihelyst pár másodperc után megérzem a fokhagyma illatát, beleteszem a borsót az árpagyönggyel, és nyakonöntöm forró vízzel, hogy ellepje. Ekkor mehet bele só, bors, szerecsendió és a menta, ill. a feldarabolt krumpli.
Fél óráig alacsony lángon főzöm, lefedve, néha megkavargatva, hogy éppen csak lobogjon a víz, majd amikor már nagyjából felszívták az összetevők a vizet, beleteszem a joghurtot. 1-2 percig főzöm, végül belecsöpögtetem a citromlevet, azzal is főzöm vagy fél percet.
Kókuszos-kardamomos rizzsel és csapátival (indiai lepénykenyér) ehető, esetleg krumplilángosra téve, rizzsel, mellé paradicsom szeletelve. Vagy egyszerűen kenyérrel, nyers paradicsom rá és gomolyasajt. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.