Elkészítés: A pulykamellet megmosom, ujjnyi vastag szeletekre vágom, kicsit kiklopfolom és sózom. A mézet, mustárt, gyömbért, curry-t, egy kevés sót és a lereszelt fokhagymát összekeverem, majd hozzáteszem az olívaolajat, és azzal is szépen kikeverem. A hússzeletek mindkét oldalát bekenem a masszával úgy, hogy hagyok egy egész kicsit a sajtos öntethez is.
A sajtkrémet és a vajkrémet abba a tálba teszem, amiben a fűszeres öntetet készítettem, és kicsit átlangyosítom őket a mikróban, hogy könnyebben össze lehessen keverni.
Egy sütőtálba helyezem a hússzeleteket, befedem őket a gerezdekre szelt barackkal, és ráöntöm-kenem a sajtkrémes-vajkrémes öntetet. Vajat morzsolok a tetejére, alufóliával lefedem, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm. Ekkor kiveszem a sütőből, rászórom a reszelt sajtot, és alufólia nélkül visszateszem, hogy sütés közben ráolvadjon.
Curry-s-mazsolás rizzsel is kellemes, de ugyanolyan finom hasábburgonyával. A lényeg, hogy ne vesszen kárba az a finom sajtos-mézes-barackos-fűszeres lé, ami sütés közben keletkezik... :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.