A hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A tejet 7 dkg mézzel, valamint a vaníliarúddal és a kikapart velővel együtt felforraljuk. A tojássárgájákat és a cukrot habverővel krémesre dolgozzuk. Adagonként hozzáöntjük a leszűrt vaníliás tejet, és gyenge tűzön, fakanállal folyamatosan keverjük kb. 4 percig, amíg annyira besűrűsödik, hogy már nem csurog le a fakanál hátoldaláról. Ekkor félrehúzzuk.
A zselatinlap felét hideg vízbe áztatjuk 5 percre, majd kinyomkodjuk, a tojássárgájás krémbe vegyítjük, és időnként átkeverve a hűtőben pihentetjük kb. 60 percig. Beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot, elosztjuk 4 tálkában, kehelyben vagy üvegben, és a hűtőbe tesszük dermedni 2-3 órára.
Közben a zseléhez a forró vízzel lemosott narancs héjából 1 evőkanálnyit lereszelünk. A gyümölcs levét kifacsarjuk és kislábosba szűrjük. A maradék zselatinlapot is hideg vízbe áztatjuk 5 percre. A narancslét összeforraljuk a maradék mézzel, a desszertborral és 1 dl vízzel, majd félrehúzzuk. Belevegyítjük a kinyomkodott zselatint, és a hűtőben pihentetjük 30 percig. Végül eloszlatjuk a mézes krémen, és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni 1-2 óra alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.