Elkészítés: A 3 tojás sárgáját és az 1 egész tojást kikeverjük 15 dkg porcukorral. A mézet és a margarint meglangyosítunk, hogy folyós legyen. A folyós mézet a vajjal a nagy tálba öntjük a tojásos
keverékhez. Beletesszük a tejfölt és a mézeskalács fűszerkeveréket. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, utána ezt a keveréket
hozzáadjuk az összekevert folyékony részhez, összedolgozzuk.
A tésztát betesszük pihenni a hűtőbe, másnapra formázható lesz.
Másnap golyócskákat formázunk egy kiskanál segítségével, hogy egyformák legyenek és ugyanannyi idő alatt süljenek meg! Rövid idő alatt megsül: 160-170 fokon 10-12 perc. Kb. 70 darab szokott kijönni belőle.
A mázhoz a kimaradt 3 db tojásfehérjéből habot verünk, 25 dkg porcukorral tovább verjük. Ha kész, akkor lehet beleforgatni a forró puszedliket, majd megszórjuk a tortadarával. Sütőpapírra vagy rácsra téve hagyjuk megszáradni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.