Elkészítés: 1. Keresünk 2 fazekat, egy nagyobbat és egy kisebbet, amelyek találnak egymásra. Egy 20X30 cm-es tepsit megfordítunk, és az alját bevonjuk alufóliával, ezen fogjuk megsütni a lapokat. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2. A krémhez fél liter tejből és grízből sűrű tejbegrízt főzünk.
3. A nagyobb fazékba vizet töltünk kb. félig, és felforraljuk.
4. A kisebb fazékban a tojásokat és a cukrot habosra kavarjuk, hozzáadjuk a mézet, a tejet, a szódabikarbónát és a vajat.
5. Feltesszük a másik fazékra, és a gőz felett, állandó kavargatás mellett főzzük kb. 5 percig
6. Leveszük a gőzről, és 2-3 részletben hozzákavarjuk a lisztet egy fakanál segítségével, majd kézzel még jó alaposan átgyúrjuk. Ha nem elég kemény a tészta, még lisztet adunk hozzá.
7. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és szépen sorban kb. 0,3-0,5 cm vastagra nyújtjuk, és a tepsin kb. 5-6 perc alatt megsütjük 180 fokon. Figyeljünk, mert gyorsan sül! (Lisztezzük rendesen a tésztát nyújtás közben, mert leragadhat.) Ne ijedjünk meg, ha nagyon kemények lesznek a lapok, amikor kihűltek, ilyennek kell lennie.
8. Ha kihűlt a tejbegríz, robotgép segítségével 20 dkg vajjal jó habosra kavarjuk, hozzáadunk 1 csomag vanílias cukrot és ízlés szerint porcukrot (kb. 10-15 dkg). A cukorral már nem kavarjuk sokat, hogy nehogy elvágodjon.
9. Egy lapot leteszünk egy tálcára, és megkenjük a krém felével, rá egy újabb lap kerül, azt megkenjük sárgaszilva- vagy málnalekvárral, újabb lap következik, egy réteg krém, majd rátesszük a fedőlapot.
10. Az egésznek a tetejére teszünk egy nagyobb vagy két kisebb vágódeszkát, és a tetejére súlyt helyezünk.
11. Egy éjszakán át így hagyjuk a mézes szeletet, hogy kellően megpuhuljon. Felszeletelve tálaljuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.