Elkészítés: A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a ledarált mogyorót, a porcukrot, a tojást és a tejfölt, egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva, hűtőben 2 órát pihentetjük.
Lisztezett gyúródeszkára tesszük, éles késsel 25 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük, és kúpos alakúra hengergetjük. Most a gyúródeszkára téve a tenyerünk ívelt részével meglapítjuk, hogy a tészta domború legyen, majd a széleit kiskéssel bevagdossuk, és a felületét a kiskés hegyével sűrűn benyomkodjuk, hogy fenyőtoboz formájú legyen.
Végül megkenjük felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kihűtjük, és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.