A tésztához a lisztet keverőtálban jól keverjük össze a sütőporral. Tegyük bele a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a tojást és a vajat. A hozzávalókból dagasztófejjel ellátott konyhai robotgéppel – először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton – készítsünk morzsát.
A tésztamorzsa felét az előkészített sütőlemezen osszuk el, és nyomkodjuk le kanállal.
A töltelékhez az almapürét, esetleg mazsolával összekeverve, osszuk el a tésztán és szórjuk rá a megmaradt morzsát. Tegyük előmelegített sütőbe (elektromos sütő: kb.180°C) és süssük körülbelül 45-50 percig.
A sütőből kivett süteménylemezt helyezzük süteményrácsra, ha a sütemény kihűlt szeleteljük fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.