Elkészítés: Mossuk meg a lazacszeleteket langyos vízben, töröljük szárazra, gyengén sózzuk, borsozzuk, majd fektessük őket egymás mellé egy olajjal kikent, mély tűzálló tálba. Tegyük a grillrácsot a sütő közepes magasságába, és melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy lábasban melegítsük fel a hallevet a hozzáadott borral és a mustárral, majd öntsük rá a lazacszeletekre. A tűzálló tálat fedetlenül tegyük a sütőbe, süssük mindkét oldalát 5-5 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, borítsuk be a tálat alufóliával, és hagyjuk a sütőben állni.
A tojásokat főzzük meg, héjukat távolítsuk el. Vágjuk le és tegyük félre a tetejüket, óvatosan vegyük ki a sárgájukat. A fehérjéket öblítsük le, lefelé fordítva helyezzük papírtörlőre, és hagyjuk megszáradni. Törjük át egy mély tálban a tojások sárgáját, adjuk hozzá a majonézt és a szardellapasztát, keverjünk belőle sima mártást. Tegyük habzsákba, és töltsük meg vele a tojásfehérjék belsejét, helyezzük vissza a tojások félretett tetejét. Díszítsük 1-1 félbevágott olíva bogyóval.
Ezalatt olvasszuk meg a vajat egy kisebb lábasban, majd állandó kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet. Néhány perc alatt pirítsuk zsemleszínűre kis lángon, adjunk hozzá a hal átszűrt főzőlevéből, addig keverjük, amíg sima mártást kapunk, a legvégén pedig adjuk hozzá a tejszínt.
A halszeleteket óvatosan emeljük ki a főzőléből egy szűrőkanállal, fektessük őket egy tálalótálra. Fűszerezzük még ízlés szerint sóval, borssal és citromlével. Öntsünk a mártásból minden halszeletre egy keveset, és rendezzük el körülötte a töltött tojásokat. A megmaradt mártást tűzforrón külön tálaljuk.
Párolt petrezselymes rizzsel, vajas burgonyapürével vagy frissen sült burgonyatallérral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.