Elkészítés: Teljesen kicsontozunk egy szép, tömör, sovány rövidkarajt, és úgy vágjuk be, hogy széthajtva egy darab ujjnyi vastag, nagy téglalapot kapjunk. Megsózzuk, pirospaprikával bedörzsöljük, majd az egyik oldalát mustárral alaposan megkenjük.
Összegyúrunk 25 dkg darált sertéshúst 1 nyers tojással, 2 evőkanál tejföllel, 2 gerezd tört fokhagymával, 1 csokor apróra vágott petrezselyemmel, sóval, őrölt borssal.
Egyenletesen a megmustározott hússzeletre kenjük, az egészet felgöngyöljük, zsineggel átkötjük, és 2 evőkanál olajon körös-körül átsütjük.
Ha kész, egy kevés vizet öntünk alá. A levébe 1 babérlevelet, néhány szem borsot, 1 fej vöröshagymát, 1 db paradicsomot és 1 evőkanál mustárt rakunk. Fedő alatt, időnként megforgatva puhára pároljuk
a pecsenyét. Végül a sütőben szép pirosra sütjük.
Felszeletelés előtt a zsineget lebontjuk róla, és vágódeszkán 5 percig pihentetjük, így könnyebben tudjuk majd felszeletelni. Tálra fektetjük a hússzeleteket, és rászűrjük a forró levét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.