A padlizsánokat mossuk meg, majd hosszában vágjuk félbe, sózzuk jól meg, és tegyük félre kb. 10 percre. Egy tűzálló tálban hevítsük fel az olajat.
A padlizsánokról kaparjuk le a sót, majd minden fél padlizsán belsejéből kb. 2/3 részt vájjunk ki és tegyük félre. Forró olajban a padlizsánok mindegyik oldalát süssük át, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt padlizsánokat kenjük be mustárral. A hagymát és a fokhagymát tisztíts tisztítsuk meg és a kivájt belsővel együtt vágjuk apróra.
A hagymás keveréket a maradék olajon süssük át, sózzuk meg és töltsük vissza a padlizsánokba. A sütőt melegítsük elő 200°C fokra. Minden fél padlizsánt szórjunk meg egy evőkanálnyi zsemlemorzsával, vajforgácsokkal és rozmaringgal.
A sütőben kb. 15 percig süssük. Tálaljuk rizzsel és paradicsommártással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.