Elkészítés: A krumplit meghámozom, felezett karikákra vágom, és forrásban lévő vízbe teszem 2-3 percre. Leszűröm, hideg vízzel leöblítem. Kivajazott tepsibe rakom. A padlizsánokat meghámozom, kb. 1 cm vastag karikákra vágom, és olívaolajon megsütöm mindkét oldalát. A sült karikák a krumplira kerülnek (még jobb, ha van közte sült cukkini is, héjastul). Két paradicsomot felkarikázok, és a padlizsánra rakom (lehet esetleg még hagymát is tenni rá). Kevés olívaolajon megpirítom a darált húst, hozzáadom a nagyon apróra vágott hagymát, sót vagy ételízesítőt (mehet még zúzott fokhagyma is bele). Amikor a hagyma is pirul, megszórom pirospaprikával, összerázom, hozzáadom a nagyon apróra vágott maradék paradicsomot és paprikát. Lassú tűzön fedő alatt párolom, amíg a zöldség szétfő. Hozzáadok 3 dl tejfölt, és addig párolom lassú tűzön, amíg besűrűsödik. A hússzószt elsimítom a padlizsánon, a hússzószon a maradék tejfölt. Megszórom a parmezán sajttal, és hideg sütőbe teszem. Kb. 150 fokon sütöm 20-25 percig. Utána megszórom a reszelt sajttal, és addig hagyom 150 fokon sülni, amíg a sajt megpirul.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.