Először a krém tejszínes részét készítjük el, mert ennek sokat kell hűlnie. A tejszínt felforrósítjuk a narancshéjjal, majd a tűzről levéve olvadásig keverjük benne a csokoládét. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük legalább 5-6 órára.
A tészta hozzávalóit az alapanyagokat megfelezve készítjük el, külön-külön két lapot sütünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Robotgéppel habosra keverjük az egész tojásokat a cukorral, legalább 10 percen keresztül. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral. A tál szélénél a tojáskrémbe csurgatjuk az olajat és a vizet, majd kézi habverővel óvatosan belekeverjük a lisztet is. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és 10-12 perc alatt megsütjük.
Robotgéppel kemény habbá verjük a csokoládés tejszínt. (Ha ez nem sikerülne, akkor lehet beletenni 2 csomag habfixálót.) A mascarponét habosra keverjük a porcukorral és a kakaóporral, hozzáadjuk a csokoládés tejszínhabot is, majd fél percig folytatjuk a keverést.
Az egyik piskótalapot tálra tesszük, vékonyan megkenjük narancslekvárral, majd a krémmel, és belenyomkodjuk a csokoládés kekszgolyókat. A másik piskótalapot is megkenjük narancslekvárral és a lekváros felével borítjuk rá a krémre, óvatosan lenyomkodjuk. A félretett krémmel megkenjük a tetejét, hullámosra igazítjuk. Ízlés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.