piskótához: a vajat felolvasztjuk a csokoládéval. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és a margarinos keveréket. A kakaóport a sütőporral és a liszttel elkeverjük, az előzőekhez adjuk, és óvatosan a tojásfehérjés masszába keverjük. Egy 25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, beleöntjük a masszát, majd előmelegített sütőben, 160 fokon, 40 perc alatt készre sütjük.
A gömbökhöz: a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet, és egy-egy félgömb alakú szilikonformában, 180 fokon, 10-15 perc alatt, 6 db félgömböt sütünk. Ha megsültek, a forma mentén egyenesre vágjuk a félgömböket, lekvárral összeragasztjuk, így kapunk 3 egész gömböt.
A krémhez: a narancsos masszát felolvasztjuk, hozzákeverjük a mascarponét, és beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A piskótát 3 részre vágjuk, és megtöltjük a narancsos krémmel.
A díszítéshez: az étcsokit felolvasztjuk és a gömböket bevonjuk a csokival. A maradék csokoládét 1 dl tejszínnel elkeverjük, és ezzel kenjük be a torta oldalát és a tetejét - de ez utóbbit csak vékonyan. A kókuszreszelékkel körbeszórjuk a tortánk oldalát és körben az alját is. A fehér csokoládét az olajjal felolvasztjuk, félreteszünk belőle a kis gömbök díszítéséhez 3 teáskanállal, és a maradékot ráöntjük a torta tetejére úgy, hogy lecsorogjon az oldalára is.
A zöld fondantból leveleket vágunk, a pirosból pedig bogyókat formázunk magyalhoz. A gömböket is megcsorgatjuk fehér csokoládéval, megvárjuk, míg megdermed, majd elhelyezzük a torta tetején.
Megjegyzés
A Sacher-torta egy teljesen új arcával mosolyog felénk! Szerintem érdemes kipróbálni! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.