A glutén- és tejmentes Sacher torta elkészítéséhez a margarint és a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és lehűtjük.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a cukorral, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját. Folyamatos keverés közben belecsurgtjuk az olvasztott csokoládét, és rászórjuk a lereszelt narancshéjat.
A sütőport, a lisztet és a kakaóport egy tálban összekeverjük, és több adagban a habhoz szitáljuk, majd óvatosan összeforgtjuk.
A tortaalap masszáját három egyenlő részre osztjuk. Egy 20x30 cm-es tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk az egyik adag masszát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Ezt megismételjük a másik két adag tésztával is.
A lekvárt egy lábosban felmelegítjük, és a lapokat megtöltjük a forró lekvárral. Ezután a tortát pár órára a hűtőbe tesszük.
A ganache-hoz egy lábosban felmelegítjük a tejszínt a forráspontig, de semmiképpen se forraljuk. Az összetört csokit hozzáadjuk a tejszínhez és addig kevergetjük, amíg szép, sima krémet kapunk.
A ganache-t a lehűtött torta tetejére simítjuk, majd pár órára visszatesszük a hűtőbe.
A tortát alaposan lehűtjük. Egy éles késsel halványan bekarcljuk a szeletelés helyét. Felforralunk vizet, egy kancsóba tesszük, és fél percre beleállítunk egy éles kést. A kést szárazra töröljük, és a tortát egy határozott mozdulattal felvágjuk, nem apró húzásokkal nyiszatoljuk. Minden vágás után visszatesszük a kést a forró vízbe, és használat előtt szárazra töröljük.
Ebből a szögletes tortából úgy kapunk szép tortaszeleteket, ha közepén, hosszában félbevágjuk, és így vágunk egyenlő szárú háromszögeket. A sütemény szélét szeletelés előtt mindig érdemes vékonyan levágni, így sokkal szebb szeleteket kapunk.
Tipp: Koháriné Szabó Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.