Elkészítése: A narancs sárga héját lereszeljük, és 1 dl vízben, fedő alatt 10 percig főzzük, majd leszűrjük. A lisztet a tejjel és a narancshéj levével simára keverjük, a narancsszörppel ízesítjük, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. A cukrot belekeverjük, majd langyosra hűtjük, és az előre kikevert vajjal alaposan összedolgozzuk. A narancs húsát a fehér bundától megszabadítjuk, kis kockákra vágjuk, és kimagozva a narancskrémbe keverjük. A felolvadt gesztenyemasszát a rummal és a vajjal vagy margarinnal összedolgozzuk. Ujjnyi vastagon téglalap alakban megvizezett alufólia lapra nyújtjuk, és a narancskrémet az egyik hosszanti felére halmozzuk. A fólia segítségével a gesztenyelapot ráhajtjuk, hogy szép tekercset kapjunk. A fóliába csomagolva legalább egy órára jégbe hűtjük. Végül a mázhoz a kakaót a cukorral és kevés hideg vízzel simára keverjük, kevergetve sűrűre főzzük, és a tűzről levéve a vajat beledobjuk. Addig keverjük, amíg a vaj el nem olvadt. A gesztenyetekercset a fóliából kibontva tálra fektetjük, és a csokoládémázzal bevonva a hűtőszekrénybe visszatesszük, hogy a bevonat megkeményedjen. Csak közvetlenül tálalás előtt vesszük ki, és ujjnyi vastag szeletekre vágva kínáljuk. Ha marad belőle, mindig a frizsiderben tároljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.