Elkészítés: A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és 4 evőkanál narancslével habosra keverjük. A tojásfehérjét csipetnyi só hozzáadásával keményre verjük.
A fehérjehabot a cukros tojássárgájához adjuk, majd fakanállal óvatosan belevegyítjük a sütőporos lisztet, a narancslét, majd a finomra reszelt sárgarépát. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, tűpróbáig sütjük. A tortalapot három részre vágjuk (célszerű előző nap megsütni, és csak másnap felvágni).
A krémhez 3 dl tejszínben elkeverünk 20 dkg kristálycukrot, állandóan kevergetve melegítjük, amíg a térfogata a felére csökken. Hozzáadjuk a vajat, állandó kevergetés mellett feloldjuk benne. Levesszük a tűzről, és többször megkevergetve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, habverővel habosra keverjük, közben apránként beledolgozunk 1 dl frissen facsart narancslét, és pár csepp aromával megfestjük. A krémet hűtőbe tesszük egy órára, majd újra felverjük. A tortalapot ezzel a krémmel kenjük meg.
Az alsó tortalapot vékonyan megkenjük a narancskrémmel, így a narancs nem áztatja el a tésztát. Narancsgerezdekkel gazdagon kirakjuk, és beterítjük a krém egyharmadával. A következő tortalapot rárakjuk, ezt is megkenjük tortakrémmel, majd a harmadik tortalapot rátesszük. A tetejére és az oldalára is vékony réteg krém kerül. A tetejére nyomózsákból cukrozott tejszínt nyomunk, narancsgerezdekkel és a marcipánfigurával díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.