Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a tejfölt és a sütőport hozzáadva összedolgozzuk. A 2 narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és ízesítjük vele az előbbi keveréket. A lisztet összekeverjük a cukrozott gyümölcsökkel, dióval, csokidarabokkal, majd összedolgozzuk a nedves és száraz hozzávalókat.
Alaposan kikenjük a gyűrűformát, a tésztát beleöntjük, forró sütőbe tesszük /200-220°C/. Kb. 10 percig erős, majd gyengébb, illetve takaréklángon sütjük. A sütési idő kb. 60 perc. Amennyiben a teteje erősen pirulna, takarjuk le papírral vagy alufóliával. Végül a megsült tésztát az elzárt sütőben és nyított ajtó mellett 5-10 percig állni hagyjuk.
A sütőből kivesszük, a formában meglazítjuk, óvatosan rácsra
borítjuk, kihűtjük.
A narancsmázhoz az 5 dkg cukrot a narancs lereszelt héjával és kevés vízzel felfőzzük. A porcukrot a narancs levével fakanállal fényesre, kevésbé folyósra kikeverjük. Amennyiben túl sűrű, a narancs főzőlével hígítjuk.
A kalácskoszorút megöntözzük a narancsmázzal. majd a narancsos-porcukros sziruppal is úgy, hogy az oldalára is lecsorogjon. Megszórjuk a tetejét csokival, cukrozott gyümölccsel, stb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.