Elkészítés: A lazacfiléket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és csepegtessük meg citromlével. Hagyjuk 30 percet állni, hogy az ízek átjárják.
A narancsot szeleteljük fel, majd vágjunk ketté minden szeletet.
Készítsünk elő 2 nagyobb darab sütőpapírt, majd mindkettő közepét kenjük meg a vajjal. Ezután helyezzük rá a befűszerezett lazacszeletet, és helyezzük a tetejére a felszeletelt narancsot. Csomagoljuk be a papírba úgy, hogy teljesen le legyen lezárva.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. A sütőből kivéve óvatosan nyissuk fel a csomagot, és tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni.
A szószhoz a hagymát vágjuk apróra, a zöldfűszereket aprítsuk fel. Egy serpenyőbe öntsük bele a zöldségalaplét és a bort, majd tegyük bele az apróra vágott hagymát és a felaprított zöldfűszereket. Ezután ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval és őrölt fehérborssal (ha szükséges, sózzuk is meg). Addig főzzük, míg a folyadék fele elpárolog és kezd kicsit sűrűsödni.
Ekkor vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük, és egy szűrőn passzírozzuk át. Öntsük hozzá a kukoricaliszttel simára kevert tejszínt, majd tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett pár perc alatt sűrítsük be a szószt.
Közben a spárgát enyhén sós vízben főzzük puhára (roppanósra), majd szűrjük le. Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál vajat, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett spárgát. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt fehérborssal, majd rázogassuk óvatosan össze.
Tálaláskor helyezzük a tányérra a lazacszeletet, majd mellé a spárgát, és csorgassuk rá a zöldfűszeres szószt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.