A tésztához a lisztet egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a porcukrot, a sót és elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tojás sárgája hozzáadásával összegyúrjuk. Átlátszó fóliába csomagoljuk és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. (Ha a tészta nem áll össze, tejjel lágyíthatjuk.)
A sütőt 180 fokra melegítjük. A tésztát enyhén lisztezett felületen 3 - 4 mm vastagságúra kinyújtjuk és egy kisebb (3 - 4 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, azután sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd hozzáadagoljuk a citrom levet és a porcukrot. Sűrű habcsók állagúra verjük, majd nyomózsákba töltjük és kis halmokat nyomunk a tésztakorongok tetejére. Kb 15 perc alatt megsütjük, majd amikor kihűltek, baracklekvárral összeragasztgatjuk őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.