A tésztához gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és sima tésztává gyúrjuk. Kis cipót formázunk belőle és fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy 3-4 cm-es pogácsa szaggatóval kis köröket szúrunk ki belőle. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Ügyeljünk, hogy páros számú korongunk legyen.
A sütőt 170 fokra melegítjük elő.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a citromlevet is, és tovább keverjük.
A habot egy sima csővéggel ellátott habzsákba töltjük, és minden tésztakorong tetejére nyomunk egy kis habpöttyöt úgy, hogy a tészta peremén 2-3 mm szabadon maradjon.
A habos linzereket 12-14 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük, majd kettőt-kettőt összeragasztunk narancslekvárral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.