Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mákos guba  recept
Mákos guba
Non plus ultra (karácsonyi habcsók falatok) recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Non plus ultra (karácsonyi habcsók falatok)

75 perc
8 adag
Megfizethető
2023. 12. 16.

Elkészítés

  1. A tésztához gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és sima tésztává gyúrjuk. Kis cipót formázunk belőle és fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy 3-4 cm-es pogácsa szaggatóval kis köröket szúrunk ki belőle. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Ügyeljünk, hogy páros számú korongunk legyen.
  3. A sütőt 170 fokra melegítjük elő.
  4. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a citromlevet is, és tovább keverjük.
  5. A habot egy sima csővéggel ellátott habzsákba töltjük, és minden tésztakorong tetejére nyomunk egy kis habpöttyöt úgy, hogy a tészta peremén 2-3 mm szabadon maradjon.
  6. A habos linzereket 12-14 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük, majd kettőt-kettőt összeragasztunk narancslekvárral.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A NON PLUS ULTRA:

 

Recept értékelése

Ajánljuk még

Vaníliás kiflicskék
Recept
Egyszerű

Vaníliás kiflicskék

30 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós isler
Recept
Mester

Diós isler

30 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Karácsonyi linzer
Recept
Egyszerű

Karácsonyi linzer

75 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Elronthatatlan tiramisugolyó
Recept
Egyszerű

Elronthatatlan tiramisugolyó

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Non plus ultra (karácsonyi aprósütemény)
Recept
Rafinált

Non plus ultra (karácsonyi aprósütemény)

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Non plus ultra (lekváros aprósütemény)
Recept
Bonyolult

Non plus ultra (lekváros aprósütemény)

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Papikné Veress Andrea szerző profilképe

Papikné Veress Andrea

Hókifli mandulával
Recept
Egyszerű

Hókifli mandulával

30 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Non plus ultra pofonegyszerűen
Recept
Egyszerű

Non plus ultra pofonegyszerűen

45 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Hasonló receptek

Non plus ultra (lekváros aprósütemény) recept
Recept
Bonyolult

Non plus ultra (lekváros aprósütemény)

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Papikné Veress Andrea szerző profilképe

Papikné Veress Andrea

Friss receptek

Zserbópite recept
Recept
Egyszerű

Zserbópite

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Panettone (olasz specialitás) recept
Recept
Rafinált

Panettone (olasz specialitás)

105 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus zakuszka recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus zakuszka

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
KOCSIS BÁLINT szerző profilképe

KOCSIS BÁLINT

Sárgaborsó-krémleves recept
Recept
Egyszerű

Sárgaborsó-krémleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus képviselőfánk recept
Recept
Mester

Klasszikus képviselőfánk

65 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Pallagi Flóra szerző profilképe

Pallagi Flóra

Pho leves marhahúsból recept
Recept
Mester

Pho leves marhahúsból

180 perc
|
6 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel recept
Recept
Mester

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült szilvás gesztenyetorta recept
Recept
Rafinált

Sült szilvás gesztenyetorta

120 perc
|
12 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Nagyon csokis karamellás keksztorta recept
Recept
Egyszerű

Nagyon csokis karamellás keksztorta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
 Szandi szerző profilképe

Szandi

Brassói aprópecsenye air fryerben recept
Recept
Egyszerű

Brassói aprópecsenye air fryerben

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Gesztenyekrémes piskótatekercs egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Gesztenyekrémes piskótatekercs egyszerűen

60 perc
|
8 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Mézes puszedli egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Mézes puszedli egyszerűen

45 perc
|
15 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.