A tésztához gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és sima tésztává gyúrjuk. Kis cipót formázunk belőle és fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy 3-4 cm-es pogácsa szaggatóval kis köröket szúrunk ki belőle. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Ügyeljünk, hogy páros számú korongunk legyen.
A sütőt 170 fokra melegítjük elő.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a citromlevet is, és tovább keverjük.
A habot egy sima csővéggel ellátott habzsákba töltjük, és minden tésztakorong tetejére nyomunk egy kis habpöttyöt úgy, hogy a tészta peremén 2-3 mm szabadon maradjon.
A habos linzereket 12-14 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük, majd kettőt-kettőt összeragasztunk narancslekvárral.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A NON PLUS ULTRA
Megjegyzés
Sűrű narancslekvárral töltsük a süteményeket, hogy ne folyjon ki belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.