A diós isler elkészítéséhez a lisztet a hideg margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a darált diót, a vaníliás cukrot, a sütőport, a citrom kifacsart levét és lereszelt héját és a sót.
Jól összedolgozzuk és összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és kb. 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Egy lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk egy pogácsaszaggatóval.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk a tésztakorongokat, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 7-8 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 1-1 darabot lekvárral összeragasztunk.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és hozzákeverjük az étolajat, majd belemártogatjuk a sütiket.
Sütőpapírra tesszük, és hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon. Lezárható tetejű dobozban tároljuk.
Megjegyzés
Az én kiszúrom átmérője: 7,5 cm, és ebből 15 db isler lett. Igazából nekem nagyon hamar megpuhult, elkészítés után 3-4 órájára már puha lett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.