A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, vagy margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a mogyorót, a kakaóport és a tojással összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
Nagyjából 3 mm vastagságúra nyújtjuk, ezután kör alakúra kiszaggatjuk, majd előmelegített sütőben, közepesnél kicsit erősebb hőmérsékleten sütni kezdjük. Figyelni kell rá, mert 5-6 perc alatt elkészül.
Amikor kihűlt, megtöltjük lekvárral, és leöntjük a csokimázzal. A csokimáz elkészítéséhez a cukrot összekeverjük a kakaóporral, aztán annyi vizet adunk hozzá, amennyivel jól el lehet keverni.
Ezután kb. 6-7 percig főzzük. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vajat, vagy a margarint. Megvárjuk, amíg elkezd besűrűsödni. Ekkor kanállal a süteményekre szedjük, majd elsimítju. Nem baj, ha lefolyik az oldalán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.