A lisztet és a porcukrot átszitáljuk. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, a darált diót, a tojássárgát, a sót és vaníliaaromát. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
Ezt követően golyókat formázunk, majd kis hengereket a tésztából, végül a hengerek végét elvékonyítva kis kifliket formázunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az aprósüteményeket, majd előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük.
A kifliket néhány perc hűlés után gazdagon megszórjuk a porcukor és vaníliás cukor keverékével.
Nézd meg videón, hogyan készül az omlós és nagyon finom vaníliás kifli
Megjegyzés
Igazi karácsonyi aprósütemény, amely olyan egyszerű, hogy elrontani sem lehet. Kb. 40 db lesz belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.